KOBİ’ler, bildikleri işi değer katarak yapmalı

KOBİ’ler, bildikleri işi değer katarak yapmalı

Global piyasalarda FED politikalarında değişim eğilimiyle birlikte yeni bir süreç yaşanıyor. Dolar kuru 2 TL civarında dengelenme eğiliminde, gösterge faizde yüzde 8 civarı söz konusu. Yeni dönemde KOBl’lere bildikleri işi daha fazla katma değer katarak yapmalarını tavsiye eden Iş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Ince, “Banka olarak bu dönemde de KOBl’lerin yanındayız. KOBl’lere yönelik kredilerde

Global piyasalarda FED politikalarında değişim eğilimiyle birlikte yeni bir süreç yaşanıyor. Dolar kuru 2 TL civarında dengelenme eğiliminde, gösterge faizde yüzde 8 civarı söz konusu. Yeni dönemde KOBl’lere bildikleri işi daha fazla katma değer katarak yapmalarını tavsiye eden Iş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Ince, “Banka olarak bu dönemde de KOBl’lerin yanındayız. KOBl’lere yönelik kredilerde büyümemiz sürecek” diyor. İş Bankası, altı çeyrektir aktif büyüklük açısından Türkiye’nin en büyük bankası. 1,5 milyonluk KOBİ müşterisi ve yüzde 15 pazar payıyla KOBİ kredilerinde en büyük payı alan bankalardan biri. 126 milyar TL kredi büyüklüğü var ve bunun 91 milyar TL’si ticari kredi kaleminden oluşuyor. Bin 280 şubesiyle, Türkiye ekonomisini, damarlarından kalbine tüm yönleriyle tanıyan bir banka.

Küresel ekonomide ucuz ve bol para döneminin sonuna gelindiği, iç ve dış siyasi gelişmelerin ekonomiye daha hızlı yansıdığı, yeni bir dönem yaşanıyor. Bu yeni süreçte yatırımlardan risk yönetimine kadar KOBİ’lerin çok daha iyi hesap yapması ve strateji belirlemesi gerekiyor. İşte bu yeni dönemin stratejilerini, iş yapış biçimlerini, İş Bankası’nın KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce ile konuştuk. İnce’nin KOBİ’lere önerilerini aldık. Suat İnce’nin KOBİ’lere verdiği en önemli mesaj, bildikleri işi katma değer katarak yapmaya devam etmeleri ve finansal piyasalardaki hareketlere karşı kur risklerini yönetmeleri şeklinde. İnce’nin değerlendirmeleri şöyle:

Dünyada bol ve ucuz para dönemi son buldu. Türkiye’de de daha düşük büyüme ve istikrar arayışı öne çıktı. Bunun KOBİ’lere ve bankanızın KOBİ bankacılığı işlemlerine yansımaları neler?
KOBİ’lerin yeni koşulların getirdiği riskleri çok iyi anlamaları lazım. KOBİ’lerin riskleri özümsemeleri gerekiyor. Her açıdan hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz. Uzun vadeli riskleri yönetmek için eski kafayla davranamazsınız.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız