İnovasyondan sonra girişimcilik haftası

İnovasyondan sonra girişimcilik haftası

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Finlandiya’nın ardından Hollanda’ya ‘inovasyon turu’ düzenledi. Başkan Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığındaki heyet Philips markasının doğduğu, Avrupa’nın mühendislik alanındaki önemli üniversitelerinin bulunduğu, Hollanda’nın Ar-Ge harcamalarının yüzde 50’sindan fazlasını ayırdığı Eindhoven kentinde iki gün süresince belediye, High Tech Kampus ve TNO’nun merkezinde inovasyon konusunda brifing aldı. İnovasyonun tek başına olamayacağını anlatan Büyükekşi, \”Finlandiya’da Slush

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Finlandiya’nın ardından Hollanda’ya ‘inovasyon turu’ düzenledi. Başkan Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığındaki heyet Philips markasının doğduğu, Avrupa’nın mühendislik alanındaki önemli üniversitelerinin bulunduğu, Hollanda’nın Ar-Ge harcamalarının yüzde 50’sindan fazlasını ayırdığı Eindhoven kentinde iki gün süresince belediye, High Tech Kampus ve TNO’nun merkezinde inovasyon konusunda brifing aldı. İnovasyonun tek başına olamayacağını anlatan Büyükekşi, \”Finlandiya’da Slush isimli bir organizasyon düzenleniyor. Melek yatırımcılar ve startup firmaları katılıyor. Biz de 10-15 gün sonra girişimcilikle ilgili tüm dernekleri toplayarak böyle bir uluslararası organizasyon yapmak istiyoruz\” dedi. 

İNOVACLUB KURUYOR 
Türkiye İnovasyon Haftası için seçilecek İNOVATİM’i de anlatan Büyükekşi, şöyle konuştu: \”10 bin öğrenci başvurdu. Sanal ortamda formlar doldurup sayıyı 2 bine düşüreceğiz. ‘Face to face’ imtihanla bunu 500’e indireceğiz. Türkiye’deki 100 üniversiteden 5’er kişi seçeceğiz. 100 öğrenciye burs vereceğiz. 2 bin öğrenciye de bölgesel eğitimler verilecek. Yurtiçinde fabrika gezileri düzenlenecek. İşadamlarına yönelik olarak da İnovaclub kuracağız. 2 bin şirketlik liste hazırladık. Kabul edenlerle bunu kuracağız.\” Büyükekşi, Ramazan ayından sonra inovasyon turunun üçüncüsünü de San Francisco’daki Silikon Vadisi’nde yapacaklarını söyledi. 

3 BOYUTLU YAZICIYLA ÇİKOLATA
TNO’daki sunumlarda 3 boyutlu yazıcıların ayakkabıdan takma dişe, çikolatadan makarnaya kadar birçok ürünü üretebildiği de anlatıldı. 

TEK ŞARJLA 350 KM GİDİYOR
İnovasyon turunun ikinci gününde Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nde dünyanın ilk güneş enerjili aile arabasını geliştiren takımın sunumundan sonra TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi elektrikli motosikletin üzerinde resim çektirdi. Büyükekşi, tek şarjla 350 km giden motosikleti geliştiren öğrencilere, \”İstanbul’a İnovasyon Haftası’nda gelin\” teklifinde bulundu. 

‘GİRİŞİM EVİ’ SAYISI 10’A ÇIKACAK
Heyette bulunan TEB Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil de bankanın TİM’le yürüttüğü \”Girişim Evi\” projesi konusunda bilgi verdi. Şu anda İstanbul, Gaziantep ve Denizli’de birer tane evin açıldığını belirten Civil, \”Trabzon ve İzmir hazır. Bu yıl sayıyı 10’a çıkarmayı planlıyoruz. Silikon Vadisi’nde TİM ve ODTÜ’yle birlikte bir ‘girişim evi’ açtık\” dedi. 

OSB’YE ‘HİGH CAMPUS’ GELİYOR
Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel de, orta gelir tuzağına düşülmemesi için inovasyon ve Ar-Ge’nin çok önemli olduğunun altını çizdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Ersan Aslan ise OSB’lerde ‘high campus’ler kurulacağını belirtti. 

‘İNOVASYON TİMİ’ HOLLANDA’DA
TİM’in inovasyon ekibinde yönetimden Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Tahsin Öztiryaki, Süleyman Kocasert, Bülent Aymen, Ömer Burhanoğlu ile İnovasyon Komitesi’nden Noyan Gürel, Ahmet Güleç ve Recep Burak Sertbaş yer aldı.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız