Bu şirketleri alanlar hiç üzülmedi

Bu şirketleri alanlar hiç üzülmedi

Türkiye hisse senedi piyasası, yüksek dalgalanmalara açık bir borsa. Yüksek volatilite yatırımcısına ciddi zararlar yazdırabiliyor. Ancak hisseleri uzun vadede elde tutulduğunda, yatırımcısına dolar bazında en az 3 kat kazandıran şirketler de var. Bu şirketler arasında perakende, maden, enerji ve gayrimenkul şirketleri öne çıkıyor. Konuştuğumuz uzmanlar, gelecek dönem için sekiz hisseyi öne çıkarıyor. Bunlar: BlM, THY,

Türkiye hisse senedi piyasası, yüksek dalgalanmalara açık bir borsa. Yüksek volatilite yatırımcısına ciddi zararlar yazdırabiliyor. Ancak hisseleri uzun vadede elde tutulduğunda, yatırımcısına dolar bazında en az 3 kat kazandıran şirketler de var. Bu şirketler arasında perakende, maden, enerji ve gayrimenkul şirketleri öne çıkıyor. Konuştuğumuz uzmanlar, gelecek dönem için sekiz hisseyi öne çıkarıyor. Bunlar: BlM, THY, Otokar, Aselsan, Pegasus, Bimeks, Emlak Konut ve Aksa Enerji. Piyasalar, uzun süren Kurban Bayramı tatilinin ardından yeniden açılıyor. Tatil sürecinde başta ABD tarafında olmak üzere, yurtdışı piyasalarda yaşanan gelişmelerin endekse yansımalarını göreceğiz. Yaşanan gelişmelere göre endeks destek veya direnç seviyelerini test edebilir.

Günlük koşuşturmalardan, hareketlerden bağımsız hareket etmek isteyen yatırımcılar ise uzun vadeli stratejiler belirleyerek, hisse seçimleri yapıyor. Biz de işte bu hisse senetlerinin neler olabileceğini belirlemeye çalıştık. 2005 yılından bu yana halka açık olan şirketler arasında piyasa değerini en çok artıran şirketleri analiz ettik. Haberimizin tablosunda 100 milyon doların altında ve üstünde değere sahip şirketleri görebilirsiniz. Sonuçta bu şirketleri uzun vadeli tutanlar ciddi kazançlar elde etti. Piyasa uzmanlarına hem bu hisseler arasında büyüme sürecine devam edebilecek olanları sorduk hem de bu listeye girebilecek yeni şirketleri konuştuk.

DİKKAT ÇEKEN SEKTÖRLER
Bu şirketleri ve şirketlerle ilgili beklentileri haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Ancak şunu söyleyebiliriz: Perakende, maden, havacılık ve savunma sanayi şirketleri hızlı bir büyüme trendi içinde bulunuyor. Madencilik ve sigorta sektöründe, diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere göre kat edeceği mesafenin çok olmasından dolayı hızlı büyüme evrelerinin devam etmesi bekleniyor. Madencilik sektörüne tanınan imtiyazların ve teşviklerin sektörün önünü açmasına dikkat çekilirken, sigorta sektöründe tüm segmentlerde AB ülkelerinin çok gerilerinde olmamızın satın almalarda yerli şirketler ve hisselerine avantaj sağlayacağı ifade ediliyor.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız

Son Yazılar

Editör Seçimleri