Yeni Tüketici Kanunu Konut Satışlarını Arttıracak

  • In Kobi
  • Mart 28, 2024
Yeni Tüketici Kanunu Konut Satışlarını Arttıracak

Bilindiği üzere Yeni Tüketici Kanunu’yla birlikte artık ruhsatsız konut satışı yapılamayacak, tüketiciye 14 gün Cayma Hakkı, sonrasında Dönme Hakkı tanınacak, inşaatı tamamlama sigortası zorunluluğu gibi uygulamalar gelecek. Bu yeni kanun sayesinde konut alıcısı koruma altına alınmış olunacak. Kuşkusuz bu haklar vatandaşın yararına olacak. Ancak bir de olaya bir de karşı taraftan bakarsak, Yeni Tüketici Kanunu

Bilindiği üzere Yeni Tüketici Kanunu’yla birlikte artık ruhsatsız konut satışı yapılamayacak, tüketiciye 14 gün Cayma Hakkı, sonrasında Dönme Hakkı tanınacak, inşaatı tamamlama sigortası zorunluluğu gibi uygulamalar gelecek. Bu yeni kanun sayesinde konut alıcısı koruma altına alınmış olunacak. Kuşkusuz bu haklar vatandaşın yararına olacak. Ancak bir de olaya bir de karşı taraftan bakarsak, Yeni Tüketici Kanunu inşaat firmalarını nasıl etkileyecek?

Genel olarak inşaat firmaları kanunu destekliyor. Müşterini mağduriyetinin giderilmesinden yanalar. Ayrıca Yeni Tüketici Kanunu’yla birlikte satışların olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorlar. Sürekli olarak gelişen inşaat sektörü için bu oldukça sevindirici bir haber.

Konut alıcısı, yeni kanun sayesinde karşısındaki inşaat firmasına güven duyacak. Devlet eliyle yarı yolda kalması engellenmiş olacak. Bunun doğal bir sonucu olarak da konut satışlarında bir artış gözlemlenecek.

Yeni Tüketici Kanunu ile birlikte, inşaatı tamamlama sigortası zorunluluğu gibi uygulamalar gelecek. Bu sayede sektörde yarım kalan projeler sorunu da çözüme kavuşmuş olacak. Bunun yanı sıra, müteahhitlerin de hareketlerini kısıtlanmayacak. Tam tersine her şey kural altında olduğu için işler daha hızlı ilerleyecek.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız