KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteğiyle Gelen Başarı

KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Desteğiyle Gelen Başarı

İşletme, 2011 yılında KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon desteği alarak başladığı solunum terapi cihazları projesini, 2012 yılında üretime başlayarak satışa sundu. Sağlık sektörü bu alandaki ihtiyaçlarını ithalatyaparak gidermeye çalışırken, sektördeki tekel firmalar bu avantajlarını fiyatlara yansıtmıştır. Firmanın üretime başlamasının ardından bu ithalat ve tekel zinciri kırılmış, hatta kalite ve teknoloji alanında ithal ürünlere karşı üstünlükler sağlanmıştır. Sunulan yenilikçi fikirler

İşletme, 2011 yılında KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon desteği alarak başladığı solunum terapi cihazları projesini, 2012 yılında üretime başlayarak satışa sundu.

Sağlık sektörü bu alandaki ihtiyaçlarını ithalatyaparak gidermeye çalışırken, sektördeki tekel firmalar bu avantajlarını fiyatlara yansıtmıştır. Firmanın üretime başlamasının ardından bu ithalat ve tekel zinciri kırılmış, hatta kalite ve teknoloji alanında ithal ürünlere karşı üstünlükler sağlanmıştır. Sunulan yenilikçi fikirler ve kullanıcıya yönelik avantajlar sayesinde firma cihazları kısa sürede kabul gördü ve 2 yılda 5000 hasta potansiyeline ulaştı.

Firmanın sahip oldupu cihaz algoritmaları dünyada belli sayıda ülkede mevcut olup bu güç firmayı pazar liderliğine kadar taşımış. ISO 13485 Kalite Standartlarına sahip firma, oluşturduğu Medicraft markasını dünya devleri karşısında başarıyla güçlendirmektedir.

Dünya devleri arasına kendi algoritma ve tasarımlarına yüzde yüz güvenerek girmiş olmaları ve asla kalite anlayışından vazgeçmemeleri işletmeye marka olabilme şansı tanığını açıklayan işletme yetkilisi Akif Gökan Gültekin; ” Gözlemlerimiz ve araştırmalarımız sonucunda ithal edilen ürünlerin, tedavi eden doktorların ve tedavi gören hastaların ihtiyaçlarını tam olarak karşılamadığını tespit ettik. Bu ihtiyaçları karşılayan cihazlarımız sayesinde tercih sebebi olduk. Asla durmadık ve geliştirmek için çabamızı herkesle paylaştık. Bu sayede herkesin sahiplendiği bir değer oluşturduk.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız

Son Yazılar

Editör Seçimleri