Girişimciyi yurt dışına taşıyan proje

Girişimciyi yurt dışına taşıyan proje

YAZILIM Sanayicileri Derneği (YASAD) ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Girişimcilik Eğitim Merkezi ve İnkübasyon Merkezi (GEMİM) projesi, genç girişimcileri eğitip, yönlendiriyor. Proje ayrıca girişimcilerin ürünlerinin uluslararası pazarlarda yer alabilmesi için yurt dışı yatırımcılar ve sanayicilerle biraraya getiriyor. Henüz fikir aşamasındaki girişimciler ve şirketleşmiş ancak 36 aydan daha genç girişimlerin dahil olabildiği proje, özellikle yazılım konusundaki

YAZILIM Sanayicileri Derneği (YASAD) ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Girişimcilik Eğitim Merkezi ve İnkübasyon Merkezi (GEMİM) projesi, genç girişimcileri eğitip, yönlendiriyor. Proje ayrıca girişimcilerin ürünlerinin uluslararası pazarlarda yer alabilmesi için yurt dışı yatırımcılar ve sanayicilerle biraraya getiriyor. Henüz fikir aşamasındaki girişimciler ve şirketleşmiş ancak 36 aydan daha genç girişimlerin dahil olabildiği proje, özellikle yazılım konusundaki iş fikirlerine yönelik olarak tasarlandı.

Son başvuru tarihi 10 ocak

GEMİM, farklı yazılım alanlarında açtığı proje çağrıları ile inovatif fikir ve ürün sahiplerini merkezine davet ediyor. İlk çağrı için son başvuru tarihi 10 Ocak 2013 olarak belirlendi. Girişimciler internet üzerinden form doldurarak başvurularını yapabiliyorlar.

Yönetim şartı aramıyor

GEMİM, ürünlerinin dünya çapında pazarlanabilmesi için girişimcilere destek oluyor. Satış ve pazarlama konusunda yönlendirmeler yapıyor. Ekonomi Bakanlığı’ndan da aldığı destekle Almanya, New York, Houston, Chicago, Silikon Vadisi’ndeki yatırımcılar ile yakın ilişkileri sayesinde yurt dışı seyahatleri organize edilerek, yerinde görüşmeler sağlanıyor. GEMİM, girişimcilerle işbirliğinde yönetim şartı aramıyor, fikir ve patent hakkı girişimciye ait oluyor. Sadece belli bir süre düşük bir bütçe üzerinden gelir paylaşım modeli uygulanıyor.

6 ayda bir girişimcilere çağrı yapıyor

GEMİM, Türkiye’den doğup global başarılara imza atacak girişimleri ortaya çıkarmak için Yazılım Sanayicileri Derneği tarafından kuruldu. GEMİM, 6 ayda bir açtığı proje çağrıları ile inovatif fikir ve taze ürün sahiplerini merkezine davet ediyor. Her çağrıda en az 10 firma ya da 20 girişimci seçiliyor. Fikir sahiplerine 12 hafta boyunca haftada 10 saatten, toplamda 120 saat girişimcilik konusunda eğitimler verilirken, sonrasında 12 hafta boyunca da 12 profesyonel danışmandan 3 ay boyunca toplam 144 saatlik danışmanlık hizmeti sağlanıyor. GEMİM ayrıca, girişimcilerle 2 haftada bir akşam yemekleri organize edip, işbirliği ağı kurulmasını sağlıyor.

Vodafone kullanılmayan dakikaları devrediyor

VODAFONE Türkiye, sektörde yeniliklere imza atmaya ve tüketicileri için fark yaratmaya devam ediyor. Devreden tarifeler ismi verilen yeni portföyde, o ay içinde bitirilemeyen dakikalar yanmıyor, bir sonraki aya devrediyor. Yeni portföy ile ayrıca, bakiye ve paket aşımları anlık ve ücretsiz olarak sorgulanabiliyor.

Ücretsiz olarak sunuluyor

Tamamen ücretsiz sunulan hizmette kullancılara devreden dakikaları bitmedikçe fatura aşım ücreti yansıtılmıyor. Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı “Yaptığımız araştırmalarda, faturalı abonelerimizin bazılarının paketindeki tüm dakikaları kullanmadığını ve kullanmadıkları dakikaların yanıp gitmesinden memnuniyetsiz olduklarını tespit ettik. Bunun sonucunda geliştirdiğimiz son yeniliğimiz kullanılmayan dakikaların ziyan olmasını engelliyor” dedi.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız