Franchise fırsatı

Franchise fırsatı

Global kriz, az riskle yatırım imkanı tanıyan franchising sistemine olan talebi artırdı. İş bulamayanlar, işini kaybetme korkusu yaşayanlar ya da krizden darbe yiyen sektörlerde faaliyet gösteren şirketler, franchising sistemine dahil olmak istiyor. Kriz ortamında yatırım yapmak isteyen girişimciler, en güvenli yöntem olarak franchising sistemine sarılıyor. Son üç yılda yüzde 25 büyüyen franchising sektörünün yıllık ticaret

Global kriz, az riskle yatırım imkanı tanıyan franchising sistemine olan talebi artırdı. İş bulamayanlar, işini kaybetme korkusu yaşayanlar ya da krizden darbe yiyen sektörlerde faaliyet gösteren şirketler, franchising sistemine dahil olmak istiyor.
Kriz ortamında yatırım yapmak isteyen girişimciler, en güvenli yöntem olarak franchising sistemine sarılıyor. Son üç yılda yüzde 25 büyüyen franchising sektörünün yıllık ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaştı. Ticaret hacminin beşyıl içinde 50 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Türkiye’de 2000 yılında 150 şirket franchise verirken, bu rakam 2008’de 225’i yabancı olmak üzere 850 şirkete ulaştı.
Franchising, daha önce denenmiş bir iş olması nedeniyle az riskli bir yatırım olarak görülüyor. Türk girişimciler en çok restoran ve gıda alanında franchise veren markaları tercih ediyor. Biz de kriz döneminde en kârlıyatırım yapılabilecek, franchising veren 30 gıda şirketini araştırdık.

Juice Zone
BAYİLİK PAKETİNİN İÇERİĞİ: Taze meyve suyu barı konsepti. Anahtar teslim proje, uygulama ve işletme desteği.
UYGUN YER: İşlek caddeler, alışveriş merkezleri, üniversiteler, hastaneler ve spor merkezleri.
BAYİLİK VERİLECEK ŞEHİRLER: Tüm Türkiye.
BAYİLERDE ARANAN NİTELİKLER: Yeterli sermaye, gıda alanında tecrübe.
YATIRIM MALİYETİ: 25 ile 75 bin dolar arasında değişiyor.
CİRO HEDEFİ: Aylık 15 ile 25 bin dolar arasında.
KÂR MARJI: Yüzde 300 ile 400 arasında değişiyor. Yatırım maliyeti 12 ile 15 ay arasında geri alınabiliyor.
BAŞVURU İÇİN TEL:0532 526 93 50

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız