e-Ticaret sitesine kayıtlı Türk kadın girişimci sayısı 41 binin üzerinde

Alibaba.com’a kayıtlı Türk kadın girişimciler, toplam 336 bin kayıtlı üyenin yüzde 12’sini oluşturuyor. Türk kadın girişimcilerin 2011 yılında en fazla ihracat ve ithalat gerçekleştirdiği ülke Çin oldu. Çin’i ihracatta İngiltere, Amerika, Mısır ve Hindistan takip ederken ithalatta ise Hindistan, Amerika, İngiltere ve Malezya takip etti. İthalat ve ihracatta oluşan bu başarılı uluslararası dağılım, Türk kadın

Alibaba.com’a kayıtlı Türk kadın girişimciler, toplam 336 bin kayıtlı üyenin yüzde 12’sini oluşturuyor.

Türk kadın girişimcilerin 2011 yılında en fazla ihracat ve ithalat gerçekleştirdiği ülke Çin oldu. Çin’i ihracatta İngiltere, Amerika, Mısır ve Hindistan takip ederken ithalatta ise Hindistan, Amerika, İngiltere ve Malezya takip etti. İthalat ve ihracatta oluşan bu başarılı uluslararası dağılım, Türk kadın girişimcilerin 3 kıtada oluşturdukları ticaret ağının ve uluslarası iş bağlantılarının en önemli göstergesi.

Alibaba.com Satış Direktörü Timothy Leung, Alibaba.com’un en önemli pazarlarından birini oluşturan Türkiye’de hızla büyüyen kadın girişimci sayısına büyük önem verdiklerini ve bu sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi.  Türk ekonomisinde önemli rol oynamasını bekledikleri bu gelişmeyi Alibaba.com’un desteklediğini açıklayan Leung, kadın girişimcilerin dünyaya açılmaları ve işlerini büyütmeleri için Alibaba.com’un platform oluşturmasından duydukları memnuniyeti belirtti.  Alibaba.com gibi e-ticaret platformlarının, dünyanın neresinde olursa olsun yeni tedarikçi ve alıcı bulmanın en kolay ve ulaşılabilir araç olduğunun altını çizen Leung, uluslararası ticaret söz konusu olduğunda kadın girişimcilerin bir adım daha atarak diğer ülkelerle ticaret ilişkilerini geliştirmelerinin öneminin altını çizdi.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız