Bankalardan KOBİ kredi pazarında yüzde 30 büyüme hedefi

  • In Kobi
  • Mart 28, 2024
Bankalardan KOBİ kredi pazarında yüzde 30 büyüme hedefi

Akıllı telefondan kredi kullandırma gibi çok yönlü pazarlama kanalları üzerinden hareket eden finans kuruluşları, bu yıl da en büyük kredi artışının KOBİ’lerden geleceğine dikkat çekiyorlar.Bankaların verdiği krediler içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 26’lara kadar çıkarken, geçen yıl sektördeki kredi artışının da yüzde 28’inin yine KOBİ kredilerinden sağlandığı belirtiliyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarının yöneticileri seçim yılı

Akıllı telefondan kredi kullandırma gibi çok yönlü pazarlama kanalları üzerinden hareket eden finans kuruluşları, bu yıl da en büyük kredi artışının KOBİ’lerden geleceğine dikkat çekiyorlar.Bankaların verdiği krediler içinde KOBİ kredilerinin payı yüzde 26’lara kadar çıkarken, geçen yıl sektördeki kredi artışının da yüzde 28’inin yine KOBİ kredilerinden sağlandığı belirtiliyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarının yöneticileri seçim yılı olması, yaşanan siyasi çalkantılar, büyümedeki yavaşlama ve kur riskinin getirdiği belirsizliklere rağmen her sektöre özel KOBİ kredi paketleriyle bu ivmenin bu yıl devam edeceğinde birleşiyorlar. Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, bankacılık sektörü toplam finansman büyüklüğünün 1,1 trilyon liraya ulaştığını belirterek “Aralık 2013-10 Mart 2014 arasında KOBİ finansmanında 4 milyar liralık artış yaşandı” dedi. Demir ayrıca, bu yıl hem büyümenin yavaşlamasının hem iç talebin daralmasının KOBİ firmaları açısından risk oluşturduğuna dikkat çekti.

Hedef 16 milyar lira

DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Burak Koç da banka olarak 2013’te KOBİ kredilerinde yaklaşık 13 milyar liraya ulaştıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bu yıl ise hedefimiz bu alanda geçen yıla göre yüzde 20 seviyesinde bir büyüme yakalayarak 16 milyar liraya ulaşmaktır.”

Yeni finansman paketlerinin önemine işaret eden İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, şu bilgileri verdi: “KOBİ müşterilerilerimize kullandırdığımız nakdi krediler toplamı 36,6 milyar lira oldu. Artan rekabet ortamına uyum sağlamak için inovatif ürünler sunmaya devam ediyoruz. Bayi kart, ticari bankamatik kartı, vadematik, tema şirket kredi kartı bunlardan sadece birkaçı.”

Yapı Kredi Grup Direktörü Aslı Düzenli, “Dönemsel kampanyalar ve uygun faizli yurtdışı kaynaklı krediler ile KOBİ’lere destek olmayı sürdürüyoruz. Parakende sektörüne yönelik olarak esnek ticari hesap ürünümüzle birlikte hırdavat, nalbur, toptan gıda sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lere çözümlerimizi sunuyoruz” dedi.

Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara “Yılın ilk iki ayına baktığı-mızda KOBİ kredilerine yönelik bir talep daral-ması olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl toptan ve perakende sektörü, inşaat ve imalat sanayi sektörlerde artış olacaktır” diye konuştu.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız