Babacan, ‘İstihdamı büyükler değil küçükler artırdı’

Babacan, ‘İstihdamı büyükler değil küçükler artırdı’

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, girişimciliğin Türkiye’nin ekonomik modelinin kalbinde yer aldığını ifade ederek, “Bu girişimcilik kültürü bizim istihdam oluşturmamıza yardımcı oldu. Büyük şirketlerden daha fazla, küçük ve orta ölçekli şirketler bunu başardı” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yeni Bir Başlangıç için Ortaklar-PNB) Global Zirvesi’nde konuşan Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin hızlı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, girişimciliğin Türkiye’nin ekonomik modelinin kalbinde yer aldığını ifade ederek, “Bu girişimcilik kültürü bizim istihdam oluşturmamıza yardımcı oldu. Büyük şirketlerden daha fazla, küçük ve orta ölçekli şirketler bunu başardı” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yeni Bir Başlangıç için Ortaklar-PNB) Global Zirvesi’nde konuşan Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde büyümesinin kaynağının özel sektör olduğuna dikkat çekti. Babacan, “Devlet ekonomik arenadaki ana oyunculardan birisi ise bu olumlu sonuçlar doğurmaz. Özelleştirme bir ülkedeki verimliliği artırmanın en iyi yoludur. Kriz döneminde yüzde 45’i kadın olmak üzere 6 milyon kişiye istihdam sahası açtık. İstihdamda büyüklerden çok KOBİ’ler önemli bir rol aldı” diye konuştu. Zirveye video mesaj yollayan ABD Dışişleri Bakanı John F. Kerry ise, gençlerin önemine dikkat çekti. Kerry, iş dünyasının, girişimcilerin ve sivil toplum örgütlerin gençler için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. TOBB Başkani Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Girişimciliğin güçlendirilmesi bu coğrafya için çok kritiktir. Petrol ve doğalgaz halkları zengin etmemektedir. Ülkelerin asıl serveti yerin üstündekilerle saklıdır. Girişimci orta sınıf ne kadar güçlü ise refah, demokrasi ve istikrar da o kadar güçlüdür” ifadelerine yer verdi. Zirveye ayrıca ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Korbel Albright ve ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Ortaklık Özel Temsilcisi Andrew O’Brien da katıldı.

ALBRIGHT’TAN HATIRA
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve PNB Başkanı Madeleine Albright, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a günün anısına İstanbul motiflerini taşıyan bir hediye takdim etti. “Yeni Bir Başlangıç için Ortaklar Global Zirvesi’ne, 14 ülkeden 150’den fazla girişimci katıldı.

Kobiden Haberler
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız