Yeni pazarları keşfedecek KOBİ’lere TEB’den özel destek

12 yıldan bu yana ‘Danışman Banka’ anlayışıyla Türkiye’de bankacılık sektörüne yeni bir anlayış kazandıran Türk Ekonomi Bankası (TEB), dış ticaret faaliyetinde bulunmak isteyen firmalara kapsamlı destekler sunuyor.

KOBİ Hit: 4453 / Yorum: 0 / 28 Mart 2018 14:31
Yeni pazarları keşfedecek KOBİ’lere TEB’den özel destek
-A +A

12 yıldan bu yana ‘Danışman Banka’ anlayışıyla Türkiye’de bankacılık sektörüne yeni bir anlayış kazandıran Türk Ekonomi Bankası (TEB), dış ticaret faaliyetinde bulunmak isteyen firmalara kapsamlı destekler sunuyor. TEB KOBİ TV ile dış ticaret odaklı bilgi ve haber sunan, TEB KOBİ Destek Hattı ile yatırım ve devlet teşviklerinden AB fonlarına, dış ticaretten gümrük mevzuatına kadar çeşitli konularda destek sağlayan TEB, TradeCenter ağı ile firmalara, TİM-TEB Girişim Evleri ile de dış ticaret faaliyeti hedefleyen girişimcilere rehberlik edecek çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda başlattığı KOBİ’ler için dış ticaret seferberliğiyle bugüne kadar sağladığı faydaları iki yeni hizmeti ile kuvvetlendiren TEB, “www.tebledisticaret.com” ile firmalara tek tıkla en kapsamlı bilgiye ulaşma imkânı sunarken, “Dış Ticaret Gelişim Programı” ile de bu bilgiyi nasıl kullanmaları gerektiği konusunda uzman ve eğitim desteği vermeye başladı.

 

www.tebledisticaret.com ile firmalar yeni dış pazarlar keşfedecek

 

Firmalar, www.tebledisticaret.com ile ilgilendiği pazarların genel profilinden coğrafi konumuna, ekonomik durumlarından kültürel farklılıklarından doğan özelliklere kadar dış ticaret faaliyetinde dikkat edilmesi gereken her türlü ayrıntıya erişebiliyor. Ayrıca belirli ülkelerde dış ticarete konu olan ürün detayında ithalatçı/ihracatçı firma bilgisi edinebiliyor; sektör ve ülke düzeyinde yeni müşteriler bulabilecekleri fuarları inceleyebiliyor.160’tan fazla ülkede, bin 500’den fazla firma ve 20 binden fazla tedarikçi bilgisiyle dış ticaret faaliyetinde bulunmak isteyen firmalara dış ticaret kılavuzu olabilecek nitelikte bir online platform olan  dış pazarlara ilişkin pazar araştırmalarını da kapsayan 10 binden fazla sektörel rapora da sahiptir.

Firmaların dış ticaretlerini gerçekleştirebilecekleri bölgelere özel devlet teşviklerinden gümrük ve yerel vergilere; o bölgelere yapılacak nakliye yöntemleri ile gerekli evraklara kadar geniş bir havuzda kaynak sunan platform, yeni dış pazarlar arayan firmaların ithalat ve ihracat sürecinde ihtiyaç duyacakları her türlü referans bilgiyi barındırması ile dikkat çekiyor.

‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ ile KOBİ’ler dış pazarlardaki rekabet güçlerini artırıyor

Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda global anlamda ilk 10 ekonomiden biri olması adına 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sunmayı amaçlayan TEB, geliştirdiği bu hizmet sayesinde daha önce hiç dış ticaret faaliyetinde bulunmamış firmaları teşvik ederken, dış ticaret hacmini arttırmak isteyen firmaların da dış ticarette daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamayı hedefliyor. Ülkemizin ithalat ve ihracat anlamında önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığından hareketle; bu potansiyeli aktif hale getirmek için dış ticaret rakamlarının yükselmesi gerektiğine inanan TEB, KOBİ’lere büyümeleri için yol haritaları hazırlanmasından pazarlama planlarının oluşturulmasına kadar kapsamlı hizmet sunuyor.

2 yıl süren özel bir eğitimden geçen Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Uzmanları, ‘Dış Ticaret Gelişim Programı’ kapsamında, dış ticaret faaliyetine henüz başlamış ya da dış ticaret hacmini arttırmak isteyen firmalara bir gelişim programı ile büyüme ve dış ticarette strateji oluşturma eğitimleri ile aksiyon planlarını hayata geçirme desteği veriyor. Bu planlama ile gelişim programını tamamlayan firmalar, edindikleri bilgi ve vizyon ile firmaların dış ticaret faaliyetlerini en yetkin şekilde devam ettirme kabiliyeti ediniyor.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları