Türk kadını dünyayı yönetiyor

Uluslararası firmalar, yönetici koltuklarını Türk kadınlarına emanet ediyor. Milyar dolarlık bütçeleri yöneten Türk kadınları, başarılarıyla parmakla gösteriliyor...

KOBİ Hit: 2254 / Yorum: 0 / 8 Mart 2016 15:39
Türk kadını dünyayı yönetiyor
-A +A

Vodafone'dan Unilever'e, PepsiCo'dan Intel'e dünyaca ünlü pek çok şirketin üst düzey yöneticileri arasında Türk kadınlar yer alıyor. Milyar dolarlık bütçeleri yöneten iyi eğitimli Türk kadınlarının kimileri de adım adım kaptan köşküne doğru ilerliyor.

Uluslararası şirketlerde karar verici konumdaki kadın profesyonellerimizin sayısı da her geçen gün artıyor... 

Serpil Timuray - Vodafone Afrika, Orta doğu ve Asya Pasifik Bölge Başkanı: 1 Ocak 2009'da Vodafone Türkiye'nin CEO'luğuna getirildi. Firmanın İcra Kurulu Başkanlığı'nı da yaptı. Ocak 2014 itibariyle sorumluluk alanı genişledi. Vodafone Grubu'nun 409 milyon abonesinin yüzde 65'inin bulunduğu iki yönetim bölgesinden biri olan AMAP (Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik) Bölge Başkanlığı'na atandı. Toplam 281 milyon aboneden sorumlu. 

Ayşegül İldeniz -Intel Dünya Başkan Yardımcısı: Intel'in Silikon Vadisi'ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler ve yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımına liderlik ediyor. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 2001-2004 arasında Intel Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 2004 yılında, Intel'in 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanlığı'na getirildi. 2013'te Dünya Başkan Yardımcısı oldu. 

Ümran Beba - Pepsico İnsan Kaynakları Yönetim Hizmetleri ve Operasyon Başkanı: 271 bin çalışanı bulunan PepsiCo'da global insan kapital yönetiminin başında bulunuyor. 21 yıldan beri PepsiCo'da farklı görevlerde bulunan Beba, New York'ta, insan kaynaklarını yönetiyor.

Gülsüm Azeri - OMV Petrol Ofisi Holding Başkanı: Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği lisans ve Endüstri Mühendisliği lisansüstü programlarını tamamladı. Şişecam İcra Komitesi Üyeliği yaptı. Temmuz 2011'den itibaren OMV Petrol Ofisi Holding Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Hafize Gaye Erkan - First Republic Bank Kıdemli Başkan Yardımcısı: Dünyaca ünlü finans kuruluşlarının peşinden koştuğu 34 yaşındaki finansçı, 33 milyar dolarlık aktifi bulunan First Republic Bank'ın en önemli isimlerinden. ABD'nin 'Müthiş Türk Kızı' olarak tanıdığı Erkan, First Republic Bank'ta ayrıca Yatırım Bölümü Başkanı ve Risk Yönetimi Eş Başkanı koltuklarında da oturuyor.

Pınar Abay - Ing Bank Türkiye Genel Müdürü: Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. Harvard Business School'da MBA derecesi aldı. Kariyerine McKinsey&Company İstanbul Ofisi'nde bankacılık sektörü danışmanı olarak başladı. Daha sonra şirketin San Francisco ve New York ofislerinde çalıştı ve Yönetici Ortak oldu. ING Bank'a 11 Ekim 2011'de Genel Müdür olarak katıldı.

Elif Bilgi Zapparoli - Bank Of America Merrill Lynch Asya- Pasifik Bölgesi Başkanı: Bankada Kalkınmakta Olan Piyasalar Eş-Başkanı, Türkiye Başkanı ve değeri 5 trilyon doların üzerinde olan Devlet Varlık Fonları Global Başkanı pozisyonlarını da yürütüyor. Sermaye piyasaları alanında da pek çok projede danışmanlık görevi üstlendi. Dünya Ekonomik Forumu tarafından 2004 yılında 'Dünyanın Gelecek 100 Küresel Lideri' arasında gösterildi. 2013'te Harvard Üniversitesi'nin Küresel Danışmanlık Konseyi'ne seçildi.

Berna Ülman - Visa Europe Bölge Genel Müdürü: 1965 yılında Edirne'de doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu, ardından da Universty of Tennessee'de finans alanında yüksek lisans yaptı. Bir dönem New York'ta Tokai Bank'ta çalıştı. 5 yıl Koç Finans'ta görev yaptı. 2000 yılında Visa Türkiye'ye Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. 2003 yılında Genel Müdür, 2008 yılında da Bölge Genel Müdürü oldu.

İŞ HAYATINDAKİ TOPUK SESLERİ

Resan Yüner - Apple Türkiye Genel Müdürü 
Filiz Doğan - Oracle Türkiye Ülke Müdürü 
Gülfem Çakmakçı - Lenovo Türkiye Genel Müdürü 
Didem Duru - Dell Türkiye Ülke Müdürü 
Canan Taşar - HTC Türkiye Ülke Müdürü 
Güldem Berkman -Novartis Değişim Projesi İlaç Divizyonu Global Lideri 
Dilek Dölek Başarır - McDonald's Türkiye Ülke Müdürü 
Şenay Küçük Tanşu - Tchibo Türkiye Ülke Müdürü 
Elif Aral - Pfizer Türkiye Genel Müdürü 
Candan Çorbacıoğlu - Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü 
Yaprak Sapanlı Görür - 3M Global Liderlik Geliştirme Başkanı 
Halide Aydınlık - DuPont Türkiye Ülke Müdürü 
Nil Bağdan - Software AG Türkiye Genel Müdürü 
Jale Akyel - IBM Orta ve Doğu Avrupa Üniversite İlişkileri Lideri 
Sertaç Şener - Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı

Takvim

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları