KOSGEB'den yeni hibe

Fazla talep olmayan alanlardaki destek programlarını 'İşletme Geliştirme Destek Programı' başlığı altında toplayan KOSGEB, sanayici, girişimci ve KOBİ'ler için yeni bir imkan sağladı.

DESTEKLER Hit: 1131 / Yorum: 0 / 30 Kasım 2018 15:02
KOSGEB'den yeni hibe
-A +A

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ’lere sağladığı finansal desteğe bir yenisini daha ekledi. KOSGEB, bu kapsamda KOBİ'lere verilen Genel Destek Programı'nı uygulamadan kaldırarak, farklı kalemlerde sunduğu ve fazla tercih edilmeyen destekleri İşletme Geliştirme Destek Programı’yla talebin yoğun olduğu alanlara kaydırdı. 

KAYNAKLAR ÇEŞİTLENDİ 

Böylece, mevcut program kapsamında 14 farklı alana verilen destekler, daha aktif kullanılacak destekleme programı kapsamındaki 9 alana dahil edildi. KOBİ, girişimci ve sanayicilere sağlanan kaynak da çeşitlenerek artırılmış oldu. Program kapsamında, yurtiçi fuar, yurtdışı iş gezisi, nitelikli eleman istihdam, eğitim, enerji verimliliği, tasarım, sınai mülkiyet hakları, belgelendirme, test ve analiz başlıkları altında 9 farklı alanda 290 bin liraya kadar destek sağlanıyor. 

81 BİN 699 İŞLETMEYE DESTEK 

Gelecek dönemde Genel Destek Programı'na yeni başvuru alınmayacak. Program kapsamında onaylanan ve hak kazanılmış desteklere ilişkin ödeme süreçleri ise devam edecek. Ödemelerin tamamlanmasından sonra program sonlandırılmış olacak. 2010-2017 yıllarında, program kapsamında 81 bin 699 işletmeye, 14 alanda, bir milyar 34 milyon 291 bin lira destek sağlandı. Bazı işletmeler, birden fazla destekten yararlandı. 

TEK TIKLA BİLGİ KAYDI

KOBİ’lerin desteklenmesi ve işlemlerin daha kolay gerçekleştirebilmesi için yeni adımlar hızla atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB, veri tabanına kayıt için gerekli olan KOBİ Bilgi Beyannamesi'nin otomatik onayı için KOBİ Bilgi Sistemi'ni hayata geçirdi. 

OTOMATİK ONAY DÖNEMİ 

Yeni düzenlemeye göre, bilgi beyannamesi artık otomatik olarak KOBİ Bilgi Sistemi'nden onaylanmaya başladı. KOBİ Bilgi Beyannamesi verilerinin tamamı, diğer kurum ve kuruluşlardan temin edilebilen işletmelerin beyannameleri sistemde otomatik kayda alınıyor. Verileri temin edilemeyenler için uzman onaylı işlem devam ediyor. 


Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları