Kadın girişimciye bankalardan "cansuyu"

Türkiye’de kadın girişimciliğinin artırılması, iş yaşamına kadınların katılımının teşvik edilmesi ve kadın girişimcilerin işletme faaliyetleri finansal destek sağlanması için birçok banka kadın girişimcilere özel kredi imkanları sunuyor

KOBİ Hit: 4203 / Yorum: 0 / 18 Kasım 2016 21:17
Kadın girişimciye bankalardan "cansuyu"
-A +A

Kadın Girişimcilere özel krediler özellikle Türkiye gibi kadınların finansman kaynaklarına göreceli daha mesafeli olduğu toplumlarda girişimcilik ikliminin yaratılması ve geliştirilmesine büyük katkı sağlıyor. 

İşte bankaların kadın girişimcilere özel kredi imkanları:

İŞ BANKASI:
Kadınların ekonomiye katılımını destekliyen İş Bankası Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı kapsamında sağladığı fon ile işini büyütmek ve daha da ileriye taşımak isteyen kadın girişimcilere uygun faiz ve ödeme koşullarıyla kredi imkanı sunuyor.

Krediden yararlanacak işletmelerde aranan nitelikler ise şöyle: “ 250’den daha az tam zamanlı personel çalıştırıyor olması, yıllık cirosunun 50 milyon euroyu ve/veya bilanço büyüklüğünün 43 milyon euroyu geçmemesi, Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Programı kapsamında “Kadın Girişimci Tanımı”na uygun olması gerekiyor.

Kadın Girişimciler, Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı hakkında detaylı bilgiye ve işletmelerini finans yönetimi ve performans, pazar bilgisi, pazarlama ve satış, insan kaynakları, strateji ve organizasyon, risk yönetimi ve operasyonlar bakımından analiz ederek güçlü yanlarını ve gelişim fırsatlarını belirlemelerini sağlayacak “İşletme Merceği” uygulamasınawww.kadinisletme.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

GARANTİ BANKASI
Garanti Bankası kadın Girişimci Destek Kredileri kapsamında kadın girişimcilerin her türlü ihtiyacına yönelik olarak, 60 aya varan vadelerle özel faiz oranlı Kadın Girişimci Destek Kredisi’ni kullandırıyor. Yeni işyeri alımlarında 96 ay vadeye kadar TL veya dövize endeksli olarak kullanabileceğiniz işyeri kredisi,  60 aya varan vadelerle TL veya dövize endeksli olarak kullanabileceğiniz oto kredisi, üretim süresi boyunca, işletme sermayesi ihtiyacınıza yönelik olarak kısa vadeli rotatif, spot ya da taksitli kredi imkanları sunuluyor.

Ayrıca kadın girişimcilerin kredi kullanırken yaşadığı teminat sıkıntısına çözüm getirmek amacıyla, Kredi Garanti Fonu’yla (KGF) imzalanan“Garantili Kadın Girişimcilerin Kredilendirilmesine İlişkin Kefalet Desteği Protokolu” ile en fazla 1 yıldır faaliyet gösteren 40 yaşını aşmamış ya da 1 yılın üzerinde sürede faaliyet gösteren 50 yaşını aşmamış şahıs şirketleri ile en fazla 1 yıldır faaliyet gösteren 40 yaşını aşmamış ya da 1 yılın üzerinde sürede faaliyet gösteren 50 yaşını aşmamış, hisse oranı en az yüzde 51’i kadın ortağa ait olan işletmeler ihtiyaçları olan finansmana KGF desteğiyle ulaşabiliyorlar. Başvuru, garanti şubelerinden yapılabiliyor.

Şirketinizin ihtiyacı olan TL veya döviz teminat mektuplarını, çalıştığınız şubenize talimat vererek istediğiniz Garanti Şubesi'nden teslim alabilirsiniz. Teminat mektuplarınızın konusu ister mal alımı, gümrük işlemleri, KDV, ihale, Eximbank, güvence bedeli, kira teminatı olsun, isterse muhatap geçici, kat'i teminat mektubu talebi olsun, şube ağımız sayesinde size en uygun şubemizden teminat mektuplarınızı teslim alabilir, üretiminizde aksaklık olmamasını sağlayabilirsiniz.

       

VAKIFBANK
VakıfBank, EBRD 30 milyon USD’lik bir fon temin etmiş bulunuyor. EBRD Kaynaklı Kadın Girişimcilere Destek Paketi kapsamında, kadın işletmelerine yönelik olarak cazip faiz oranları ile, 60 aya varan vadelerde EBRD Kadın Girişimci İşletme Kredisi ve EBRD Kadın Girişimci İhracat Kredisi, 84 aya varan vadelerde EBRD Kadın Girişimci İşyeri Edindirme Kredisi sunuluyor. EBRD Kadın Girişimci İhracat Kredisi USD ve EUR para birimlerinde kullandırılabiliyor. Vakıfbank’ta kadın girişimciler; 1 Yıllık Ücretsiz Nette Mini Tarife, İndirimli Teminat Mektubu Komisyonu, Çek Defteri Bedeli ve İstihbarat Masrafı Muafiyeti/İndirimi, İndirimli E-fatura, BusinessCard Aidat Muafiyeti ve Ekstrede İndirim*, Özel Üye İşyeri Fiyatlaması hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Krediden yararlanacak işletmelerde aranan özelliklerise şöyle: “ 250’den daha az tam zamanlı personel çalıştırıyor olması, Yıllık cirosunun 50 Milyon EURO’ yu ve/veya bilanço büyüklüğü 43 Milyon EURO’ yu geçmemesi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yerleşik olarak faaliyet göstermesi, Çoğunluk hissesi ve denetiminin özel sektörde olması, EBRD Kadın Girişimci tanımı kapsamına girmesi gerekmektedir.

ZİRAAT BANKASI 
Ziraat Bankası, Kadın Girişimci Destek Paketi ile kadınlara çeşitli avantajlar sunuyor. Ayrıca Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefalet desteği ile düşük faizli kredi kullanma imkanı yine Kadın Girişimci Destek Paketi kapsamında yer alıyor. Banka, İnternet Bankacılığı, en az 2 adet Otomatik Ödeme Talimatı ve Kobikart ürünlerine sahip olarak yararlanabilecek paket kapsamında;

  • İnternet/Mobil bankacılık üzerinden yapılan tüm havale ve EFT'lerde masrafsızlık,
  • Kredi Tahsis masrafında %50 indirim,
  • 60 aya varan nakit kredilerde (işyeri alımlarında 96 ay) ayrıcalıklı fiyatlar,
  • Yıllık Kart ücreti olmaksızın Kobi Kart tahsisi
  • Avantajlı POS ve Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) Finansman Teklifleri,
  • Dış ticaret işlemlerinde özel fiyatlama,
  • Teminat mektuplarına özel komisyon,
  • Kendiniz, eşiniz ve 18 yaş üzerindeki çocuklarınızın da dahil olabileceği birbirinden özel Bireysel Emeklilik Planı teklifleri,
  • Ziraat Sigorta güvencesi ile sektörel riskler gözetilerek teminatlandırılmış avantajlı Sigorta Hizmeti gibi ayrıcalık ve avantajlardan faydalanılabiliyor.

       

TEB
TEB, Avrupa Birliği ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu sahipliğinde, kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “İş Hayatında Kadın” programı kapsamında, kendi işini kurmayı planlayan  ve halihazırda işletme sahibi olan kadınlara kredi desteği veriyor.

Bu kapsamda TEB, kadın patronların iş hayatında finans desteğine ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları aşmaları için uygun adaylara  36 ay vade ve 75 bin TL’ye kadar teminatsız kredi desteği sunuyor.

EBRD’nin kadın girişimci, işletme sahibi ve üst düzey yöneticisi kadın olan firmalar için hazırladığı İş Hayatında Kadın Programı’na 50 milyon Euro kredi desteği ile katılan TEB, iş dünyasında kadın istihdamının artırılmasına da katkıda bulunmayı amaçlamakta. Yıllık cirosu ve aktif büyüklüğü 50 milyon TL'yi aşmayan, çalışan sayısı 250’den az firmaların kullanabileceği kredi destek programı ilgili olarak detaylı bilgi ve kredi başvurular şubelere yapılabiliyor.

FİNANSBANK
Finansbank’ta  50 Milyon euroluk fonu kadın müşterilerinin hizmetine sunuyor. Bu kredi ile, ülke ekonomisine katkı sağlayan, güçlü, kendine güvenen, başarılı kadın girişimciler işini ya da işletmesini büyütme fırsatı yakalıyor. 36 aya varan vadelerde, üstelik oldukça cazip koşullar ile sunulan Kadın Girişimci Destek Kredisi ile ilgili detaylı bilgi almak ve hemen başvurmak için tüm şubelere başvurmak yeterli oluyor.

Ayrıca, Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı çerçevesinde oluşturulan "İşletme Merceği" uygulaması, kadın girişimcilerin kendi işletmelerine odaklanarak güçlü oldukları yanları ve en önemlisi de gelişim fırsatlarını belirlemelerine yardım ediyor.

"İşletme Merceği"; finans yönetiminden, pazar bilgisine, pazarlama ve satıştan, insan kaynaklarına, strateji ve organizasyondan, risk yönetimi ve operasyonlara kadar yedi temel alandaki bilgileri analiz ederek kadın girişimcilerin işletmelerine yeni bir bakış açısıyla bakmalarını sağlıyor.

Güçlü olduğunuz yanları keşfetmek, işletmenizi daha da geliştirmek ve finanse etmek içinwww.kadinisletme.com linkine tıklayarak İşletme Merceği'ne hemen şimdi başlayabilirsiniz.

DENİZBANK
Denizbank’ta 80 bin TL’ye kadar nakit ihtiyaçlarınıza en kolay ve en hızlı çözümler için krediye hemen başvurabiliyorsunuz. İşyerinize yapacağınız yatırımlarda kullanabileceğiniz Taksitli Ticari Kredi, dilerseniz günlük ve acil nakit ihtiyaçlarınızı karşılayacak Ticari Kurtaran Hesap, farklı ürün özellikleri ile bir kredi kartından daha fazlası olan İşletme Kart, yakıt alımında kullanabileceğiniz Taşıt Tanıma Sistemi ya da ana firmaya ödemelerinizi otomatik olarak sağlayacak DBS ürünlerimizden en az birini veya hepsini seçmek mümkün.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları