Halkbank, Bursalı KOBİ’lerle ve esnafla buluştu

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Bursa’daki nakdi ticari kredi hacmimiz 5 yılda yüzde 192 artarak 7 milyar TL’ye yükseldi” dedi.

KOBİ Hit: 4874 / Yorum: 0 / 28 Mart 2018 14:44
Halkbank, Bursalı KOBİ’lerle ve esnafla buluştu
-A +A

Halkbank, 80. kuruluş yıldönümünde Üreten Türkiye Buluşmaları’na Bursa’dan başladı. Bankanın sanayiciler ve KOBİ’lerle buluştuğu geleneksel Üreten Türkiye Buluşmaları’nın Bursa ayağına 500’ün üzerinde davetli katıldı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, katılımcılarla Bankanın Bursa’ya yönelik finansal desteklerini ve gelecek hedeflerini paylaştı. Toplantıda, Prof. Dr. Emre Alkin de dünya ve ülke ekonomisini değerlendirerek geleceğe dair öngörülerde bulundu.

Bursa’nın eşsiz doğal güzellikleri, köklü kültürel mirası ve gelişmiş sanayisiyle ülkeye en çok değer katan şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları ifade etti:
“TİM verilerine göre, Bursa’da geçtiğimiz yıl 14 milyar dolar seviyesinde ihracat yapıldı. Bir başka deyişle, Türkiye ekonomisine giren her 10 dolardan biri Bursa’dan geliyor. Bursa’daki Organize Sanayi Bölgelerinde bugün, 2 bin 150 firma 150 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan Bursa’ya ihtiyaç duyduğu finansal desteği sağlamak için biz de büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bursa’daki nakdi ticari kredi hacmimizi son 5 yılda yüzde 192 artırarak 7 milyar TL’ye yükselttik.”

Halkbank’tan Bursalı KOBİ’lere özel kredi ürünleri

Halkbank’ın Bursa’da kullandırdığı, KOBİ kredilerini de kapsayan toplam ticari kredi hacminin yüzde 29,2 büyüyerek 8,7 milyar TL’ye yükseldiğini belirten Arslan şöyle konuştu:
“Bursa’da ticari kredilerde yüzde 14,1, gayri nakdi kredilerde yüzde 12,5, toplam mevduatta yüzde 12 pazar payına sahibiz. Hedefimiz, Bursa’da ticari kredi, gayri nakdi kredi ve mevduat pazar payımızı 2019’da yüzde 20’ye çıkarmak. Bu hedeflerimizi Bursa’daki 37 şubemiz ve 550 çalışanımızın etkin performansıyla gerçekleştireceğiz. Bu amaçla Bursa’daki KOBİ’lerin ve önde gelen sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik özel ürünler sunacağız. Üreten Türkiye Buluşması’nda bu ürünleri de ilk kez tanıtma fırsatı yakaladık.”

Yeni kredilerde ödemesiz dönem ve faiz indirimi var

Halkbank’ın yeni ürünleri arasında Otomotiv Yan Sanayi Destek Kredisi, Savunma Sanayi Destek Kredisi, KOBİ’lere Enerji Veren Kredi, Elektronik Ürün Senedi Karşılığı (ELÜS) Kredi ve Endüstriyel Tarım Kredisi yer alıyor. Bankanın yeni kredi ürünleri, 1 ila 2 yıl arasında değişen ödemesiz dönemler ve 100 baz puandan başlayan faiz indirimi avantajıyla dikkat çekiyor.

Halkbank, çok yakıda hayata geçecek olan KOBİ’lerin e-ihracat yapmalarını kolaylaştıracak E-İhracat Destek Projesi ile ilgili çalışmalarını da sürdürüyor. Banka, yeni E-İhracat Destek Projesi ile binde 5 olan e-ihracat payını yüzde 5’e çıkarma hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Halkbank, Esnaf Lokantası Sohbetleri’ni başlattı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Üreten Türkiye Buluşması’nın ardından şehrin köklü esnaf lokantalarından Lalezar Türk Mutfağı’nda, Bursalı esnaf temsilcileriyle öğle yemeğinde buluştu. İlk kez Bursa’da düzenlenen Esnaf Lokantası Sohbetleri’ne yemek yazarı Mehmet Yaşin de katıldı. Yaşin, yemekte esnaf lokantalarının önemini anlattı.

Osman Arslan, Bursa’da 104 odaya kayıtlı 65 bin esnaf olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Türkiye’de en çok esnafın bulunduğu 5 ilden biri Bursa’dır. 3 milyon kişinin yaşadığı şehirde her 50 kişiden biri esnaf. Bursa’da neredeyse her 10 kişiden biri, bir esnaf dükkânın geliriyle yaşamını sürdürüyor. Esnafa sıfır faizle başlayan ve her türlü ihtiyaca uygun vade imkânı sağlayan krediler sunuyoruz. 2017 yılında Bursa’da esnaf kredisi risk bakiyemiz 1,1 milyar TL seviyesine, kredili müşteri sayımız yaklaşık 19 bine ulaştı.”

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları