Fonlar kısa vadeli alıma geçti

Amerikan Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) yayınladığı rapor, geçtiğimiz haftanın fon yöneticileri tarafından gerçekleştirilen işlemlerini gösteriyor.

SEKTÖRDEN Hit: 9058 / Yorum: 0 / 25 Kasım 2014 14:42
Fonlar kısa vadeli alıma geçti
-A +A

BESTE NAZ SÜLLÜ >> ANALİST >> İntegral Menkul Değerler >> Amerikan Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) yayınladığı rapor, geçtiğimiz haftanın fon yöneticileri tarafından gerçekleştirilen işlemlerini gösteriyor. Raporda Non Commercial grubundaki hedge olmayan fonların alım kapattıkları ve short yönlü devam ettikleri görülürken, Commercial denilen ve ikinci grupta yer alan hedge fonların ise satışları kapamadan alış yaptıkları görülüyor. Bugüne kadar bu grafiğe olan bakış açımla yorumlamak gerekirse, eğer uzun soluklu bir trend başlatılmış olsaydı, 1. grup hedge olmayan fonların alış açıp, satış kapatmaları gerekirdi.

İkinci olarak ise hedge fonların satışlarını kapatmaması ile trende aşağı yönlü baktıkları görülüyor. Bu nedenle fonlar geçen hafta yükseliş getirmiş ancak bu kalıcı bir etki yaratmamış durumda.

Altındaki son durum ne?

GOFO oranlarından sıkça bahsederim. Dolar karşısında altının swap faizi olarak nitelendirilir. Elinizdeki altını belli bir faiz karşılığında satıyorsanız, altın öncekine göre daha değerlidir. Böyle durumlarda GOFO oranları eksi bölgeye geriler ve altın talebinin olduğunu söyler. 1, 3, 6 ve 12 aylıklara bakar ve ne kadar uzun vadeli eksiye geçerse, talebin var olduğuna o kadar güveniriz. Uzun vadeli – kısa vadeli trend gibi…

Grafikte görüldüğü üzere, 12 aylık dışında hepsi eksi bölgede ve 12 aylıkların seyri de aşağı yönlü devam ediyor.

Altın ticaretinin en fazla geçtiği Chicago ve New York borsalarına da bakalım. Son verileri görebiliyorsunuz ancak takip ettiğim kadarı ile geçtiğimiz hafta talep “altın alış” şeklindeydi. Dolayısıyla Chicago ve NY’de stokların azalması altın talebinin arttığına yönelik doğru bir işaret.

Teknik olarak ele aldığımızda ise, günlük bazda Bollinger orta bandına yaslanan fiyatlarda, 1200 bölgesini geçmesi durumunda üst bant 1255 seviyesine kadar uzanıyor. Aynı zamanda Günlük bazda işaretlediğim bölgede “Morning Doji Star” oluşumu var. Yüzde 76 Boğasal Dönüşümü doğrular ve düşen trendlerde oluşur

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları