Çelik kapı sektörünün üretim cirosu 1 milyar dolar

İnovatif ürünleriyle güvenlik sistemleri konusunda rakipsiz Sur Çelik Kapı, 2016 yılsonu büyüme hedefinin yüzde 5 bandında olacağını açıkladı.

SEKTÖRDEN Hit: 4400 / Yorum: 0 / 18 Kasım 2016 20:26
Çelik kapı sektörünün üretim cirosu 1 milyar dolar
-A +A

Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, her yıl ortalama 35 bin haneye ulaştıklarını belirterek, “2023’e kadar %100 büyüyerek, ciromuzun yüzde 25’ini ihracatla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Hırsızlığa karşı dünyada ve Türkiye’de ilk defa 5 yıl garanti veren Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, 2016 yılsonu büyüme hedeflerinin yüzde beş bandında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Pekgüzel: AR-GE ve inovasyona yatırım yapıyoruz

Sur Çelik Kapı’nın kurulduğu günden beri sektöre yön vererek büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Pekgüzel, Türkiye’deki çelik kapı sektörünün, 1 milyar dolarlık toplam üretim cirosuna sahip olduğunu düşündüğünü aktardı. Pekgüzel, “Sur Çelik Kapı, müşterisine değer yaratmak ve ortaya çıkan katma değeri paylaşmak üzerine çalışıyor. Benimsediğimiz müşteri odaklı pazarlama anlayışımızın yanı sıra AR-GE ve inovasyon yatırımlarımız sayesinde müşterilerimizin bizden talep ettikleri ürünleri, üreterek ve hatta geliştirerek son kullanıcımızla buluşturduk. Bu vizyonumuz sayesindedir ki Türkiye’nin en önemli çelik kapı üreticilerinden biri olmayı başardık” dedi.

Sur Çelik Kapı’nın gözü yurtdışında

2017 yılında büyüme hedeflerini stabil halde kalmak olarak belirlediklerini açıklayan ve bunun için şimdiden bir yol hartası çizdiklerini aktaran Pekgüzel, “Sur Çelik Kapı olarak, kurulduğumuz günden bugüne dünyada ve Türkiye’de marka bilinirliğimizi artırmak için çalıştık, ürünler geliştirdik. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl İtalya’da bir şirket kurduk ve İtalyan tasarımcı Federico Delrosso’yla anlaşarak Ferrolini markasını yarattık. Aslına bakarsanız bütün altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Ferrolini markamızla yurtdışına çelik kapı ihraç etmeye başladık. Bu kapsamda Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ardından Amerika ve Avrupa’ya 4-5 bin Euro aralığında kapılar ihraç etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Culina markasıyla proje bazlı iç kapı ve mutfak üretimi yaptıklarını söyleyen Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, yurtiçinde üst segmentte başardığı liderliği orta segmente de taşıyarak, çelik kapı talebini karşılamak için Aktaş A.Ş altında yeni bir marka yaratmaya hazırlandıklarını belirtti. Planlamaya alınan yeni markanın üretim sürecini ayrı bir üretim bandında yapacaklarını, kalite kontrolünü de yine Sur Çelik Kapı’nın mühendisleri tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.  

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları