BlackBerry Teknolojisi

Kablosuz ofis çözümleri yanında, ofis dışı ve seyahat halinde ofis yönetimi teknolojileri, iş yönetiminde bağımlılık zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu yeni teknolojilerden biri olan BlackBerry (Böğürtlen) teknolojisi ile de, e-mail başta olmak üzere, birçok ofis uygulaması kolaylıkla yönlendirilebiliyor.

SEKTÖRDEN Hit: 941 / Yorum: 0 / 30 Aralık 2012 22:14
BlackBerry  Teknolojisi
-A +A

BlackBerry ile mobil ofis çözümleri

    Mekana bağımlı olmayan mobil ofis çözümleri gün geçtikçe daha da merak uyandırıyor ve teknolojik ağını genişletiyor. Kablosuz ofis çözümleri yanında, ofis dışı ve seyahat halinde ofis yönetimi teknolojileri, iş yönetiminde bağımlılık zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu yeni teknolojilerden biri olan BlackBerry (Böğürtlen) teknolojisi ile de, e-mail başta olmak üzere, birçok ofis uygulaması kolaylıkla yönlendirilebiliyor.

     BlackBerry her şeyden önce e-mail yönetiminde kullanıcıya rahatlık sağlıyor. Kanadalı bir firma (RIM) tarafından geliştirilen bu sistem push (itme) teknolojisi ile mail kutusuna (inbox) gelen e-mailleri doğrudan BlackBerry cihazlarına ya da BlackBerry sistemi bulunan cep telefonlarına yönlendiriyor. Bu şekilde bir e-maile geç kalmadan zamanında yanıt verebilmek, iş akışınızı kolayca planlamak, istendiğinde Internet´e bağlanabilmek yani ofis ya da ev kullanıcıları için seyahat ve dış mekan ortamlarında bilgisayarı yanınızda taşımak bir hayal olmaktan çıkmakta. Kısaca BlackBerry ofisinizi yanınızda götürebilmek, işlerinizi kontrol etmek ve yönlendirmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

BlackBerry ile ofisler, cebe atılan böğürtlenler gibi küçük

    Ülkemizde bu yıl içinde Turkcell ve Avea GSM operatörlerinin Kanadalı RIM firmasıyla yaptığı anlaşmalar çerçevesinde abonelik sistemi başlatılmış durumda. BlackBerry uyumlu mobil telefonlar ve BlackBerry cihazları ile ofis işlevleri yönlendirmesi kolaylıkla yapılabilecek artık. BlackBerry teknolojisinin sunduğu olanak ile e-posta hesaplarını, iş temaslarını, iş bağlantılarını ve randevularını her yerde ve istenilen anda yönetebilecek, kurumsal uygulamalara birkaç saniye içinde erişebilecekler. Bu ayrıcalıkları ve avantajları aşağıda inceleyeceğiz.

    Bunun yanında BlackBerry sistemi yaratıcıları, farklı iş boyutları ve değişik kurumsal yönetim ihtiyaçlarına yönelik BlackBerry sürümleri ve çözümleri de üretmiş durumda. Örneğin kurumsal müşterilere yönelik BlackBerry Enterprise sunucusu bunlardan biri. Bu sunucu, Microsoft Exchange ve IBM Lotus Domino ile entegre olarak çalışıyor ve e-mail kutusu ile kurumsal bilgi ve verilere push (itme) tabanlı, güvenli kablosuz erişim olanağı sağlıyor. Bunun dışında küçük-orta ölçekli işletmelere ve bireysel kullanıcılara yönelik BlackBerry Internet Servisi ise kullanıcıların 10 adete kadar kurumsal ya da kişisel e-mail hesabına tek bir BlackBerry uyumlu cihazdan erişimine (Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino ve ISS e-mail hesaplarının hepsi dahil) olanak tanıyor.


BlackBerry ile yapılabilecekler

  • E-mail almak ve göndermek.
  • Adres defteri, ajanda, kişisel planları çözüm ve uygulamalarını bir araya toplayan ofis çalışmaları gerçekleştirilebilir.
  • SMS (kısa mesaj) alıp gönderebilmek
  •  Internet erişimi.
  • Cep telefonu olarak kullanım olanağı
  • Firma iş ağına erişim.


   E-mail hesaplarına sürekli ve güvenli bir şekilde erişim olanağı sağlayan BlackBerry, ayrıca Internet tarayıcı, veri akışı uygulamaları, takvim, WAP gibi işlevler de sunuyor bireysel ve kurumsal kullanıcılara. Özellikle esnek otomasyon sisteminde çalışanlarla, iş akışı esnek ve online çözümlere yatkın iş sahipleri için oldukça ideal çözümler yaratıyor. Her an her yerde ofisinizi yanınızda taşımak, iş hayatınızı kolaylaştırma ve ofis bağımlılığını önleme açısından büyük bir avantaj elbette. Günümüz iş yaşamında zamanın altın kadar değerli olduğu da bilindiğine göre, BlackBerry hem zamandan kazanmada, hem de aynı anda birkaç iş ve projeyi yürütmekte sınırsız bir işlev kazandırma özelliği dikkat çekiyor. Bunun yanında Internet bağlantısı bulunan yerleri arama sıkıntısı da ortadan kalkabiliyor. Özellikle e-ticaret çözümleri ve uygulamalarının gittikçe daha çok rağbet gördüğü bu dönemde gerçek bir mobil ofis sistemini avuç içine sığdırıyor. Kısaca bilgi ve kurumsal iletişim için zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldırıp, küçücük bir "böğürtlen" tanesine dönüştürüveriyor...

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları