ATB Başkanı Bilgiç: Üreticiyi ayakta tutacak yollar bulunmalı

ADANA Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, "Üreticiyi ayakta tutacak yollar bulunmalı aksi takdirde 2019 yılı daha sıkıntılı geçer" dedi.

KOBİ Hit: 1894 / Yorum: 0 / 30 Kasım 2018 14:56
ATB Başkanı Bilgiç: Üreticiyi ayakta tutacak yollar bulunmalı
-A +A

8. Olağan ATB Meclis toplantısının açılışını yapan Meclis Başkan Osman Bağış, ülkede bir çok ürünün fiyatının arttığından vatandaşın haberi dahi olmaz iken tarım ve tarım ürünlerindeki fiyat artışının hemen fark edildiğini söyleyerek Tarım ve Orman Bakanlığının tarım ürünlerinin üretim planlamasını yaparken ülkenin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlar yapmasını ve üreticiye her türlü desteğin verilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

BİLGİÇ: TÜRKİYE'NİN TARIMLA İLGİLİ PLANLAMALARI İYİ YAPILMALI

Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise konuşmasında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bölgemizde büyük oranda kaliteli ürün yetiştirilmektedir. Yetiştirilen kaliteli ürünlerde iç piyasa ve ihracatta kıymetlendirilerek satılmalıdır. Dövizin yükselişi ülkemize ciddi dalgalanma meydana getirdi. Üreticinin kullandığı zirai ilaçlar, gübreler ve petrollerde ciddi artışlar oldu. Bu durum tüm üreticileri olumsuz etkiledi. 2018 yılını bir şekilde geçiriyoruz ama durum düzelmez ise 2019 daha sıkıntılı bir yıl olacak. Hükumetimiz bu planlamaları yapıp, üreticiyi ayakta tutmanın yollarını bulması lazım. Üretici üretmez ise bir çok ürün dışarıdan alınmak zorunda kalınıyor. Bu da ülkemizin her alanda zarara uğraması demektir. Bu yüzden Türkiye'nin tarımla ilgili planlamaları, ürün planlamaları iyi yapılmalı, üretici ve tüketiciyi en iyi şekilde kollanmalı ve korunmalıdır.

TOBB'DAN BİR NEFES DAHA


TOBB'un önderliğinde başlayan Kobi Destek Kredisine ilave bir desteğin daha verildiğini de hatırlatan Başkan Bilgiç, "Piyasa faizlerine göre çok uygun olan bu kredileri kullanmayan üyelerimiz bu destekten mutlaka yararlansın. Bankalarla yapılan anlaşma gereği bir nefes daha alsınlar. Bu krediden yararlanmak isteyen üyelerimiz bize ulaşırlarsa kendilerine yardımcı oluruz" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından ATB meclis gündem maddelerine geçildi.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları