Affiliate-Associate Yani İşBirliği Uygulamaları

Affiliate-Associate Yani İşBirliği Uygulamaları

Nedir bu işbirliği? Kaba bir ifade ile bu uygulamalar ile yapılan şey bir tür komisyonculuktur. Ama ardındaki başarı adil ve dürüst olarak yapılması ve her iki taraf için de şüpheye yer vermemesidir. Her hangi bir ürün ya da hizmeti satıyorsanız, potansiyeli olan başka kişilerin de satışlarınıza katkıda bulunması hoşunuza gider. Eğer bir iş birliği uygulaması

Nedir bu işbirliği?

Kaba bir ifade ile bu uygulamalar ile yapılan şey bir tür komisyonculuktur. Ama ardındaki başarı adil ve dürüst olarak yapılması ve her iki taraf için de şüpheye yer vermemesidir.

Her hangi bir ürün ya da hizmeti satıyorsanız, potansiyeli olan başka kişilerin de satışlarınıza katkıda bulunması hoşunuza gider. Eğer bir iş birliği uygulaması kullanıyorsanız, web sitenizdeki bir bölümde isteyenlerin bu statüyü kazanmaları için bir form doldurmaları yeterli olmalıdır. Öyle ya Internet ‘in dayandığı felsefe işlerin kolayca yapılması olduğuna göre..

İş Birliği yaptığınız kişi kullanıcı adı ve şifresi ile hesabını göreceği web sayfalarına ulaşır. Böylece ne kadar komisyon kazandığını bilir. Ve buradaki kayıtlar otomatik yerleştirildiği için de güven duymaması için bir sebep yoktur. Size düşen hak edilen komisyonu söz verdiğiniz ödeme periyodu ve şeklinde ödemektir. Bu konudaki titizliğiniz daha rahat İş Birlikçi bulmanızı sağlar.

İş birliği yapanların sisteme güven ve istek duymalarını sağlayan bir başka işlev ise kendilerinin yönlendirdiği müşterilerin güvenilir bir şekilde tespit edilmesidir. Fazla tekniğe girmeden söylemek gerekirse, iş birlikçinizin web sitesi ya da mailinde tıklayarak sitenize gelen müşteriler beraberlerinde size gelmelerine vesile olan iş birlikçinin kodunu da getirir.

İş Birliği uygulamalarının sağladığı faydalar şunlardır.

Yüksek müşteri potansiyeline kavuşmak

Sadece satışlardan komisyon ödeyerek, asla zarar ettirmeyen bir müşteri edinme yöntemine sahip olmak

İş Birliği ağının kendi kendini genişletmesi

Rekabet yerine iş birliği ile kaynakların etkin kullanımı

İş Birlikçiyi nasıl satış yapacağı konusunda serbest bırakmak

Bayi üzerinden satış yapıp müşteriyi tanımamak yerine, müşteri ile doğrudan ilişki kurmak

İş Birliği uygulamalarında en çok benimsenen ve başarı getiren yöntem Two Tire yani iki bacaklı sistemlerdir.

İki Bacaklı Sistemler

Bu sistemlerde İş Birlikçi getirdiği her iş birlikçinin satışından da komisyon alır. Ancak bu iki bacaklıdır. Yani getirdiği yeni iş birlikçi bir başkasını getirdiğinde bu satışlar için ilk iş birlikçiye bir şey ödenmez.

İş Birlikçileri ısındırma

Bazı iyi İş Birliği uyglamaları, iş birlikçilerin performanslarını izleyerek düşük performanslılara yol göstermek sureti ile etkinliklerini artırır. Bu, düşük performanslı iş birlikçileri kaybetmekten ya da kendi haline bırakmaktan çok daha iyidir.

Komisyon Oranları

Her hangi bir gelenek olmamasına rağmen, yüksek başarı sağlayan iş birliği programları %45(kazancın) birinci bacaktaki %5 ikinci bacaktaki iş birlikçinin satışları için komisyon ödeyenler olmuştur. Tabii ki yüksek komisyon ödemek, tercih edilir olmak için çok etkilidir. Bunu göze alabilirsiniz, çünkü iş birlikçiniz size, haberdar olmadığınız bir müşteriyi getiriyor.

Suistimalin Önlenmesi

Bazı durumlarda sattığınız ürün veya hizmeti kendisi için ucuza almak isteyenler iş birlikçi olarak komsiyon kadar indirim elde etme amacında olabilir. Bunu istemiyorsanız yapılması gereken, iş birlikçi olmak için önce ürünü veya hizmeti normal fiyatı ile satın alma şartı koymanızdır. Böylece hem bu girişimler önlenir, hem de iş birlikçi aynı zamanda müşteri olduğu için ürün veya hizmeti daha iyi tanımış olur.

İş Birlikçinin tek yapması gereken müşteriyi göndermektir

Böylece bayi sisteminde olduğu gibi, müşteriye farklı hizmet kalitesi sunma riski ortadan kaldırılır. Çünkü müşteri tüm hizmetleri sizden aldığı için her şey sizin kontrolünüzdedir.

Tahsilat problemlerinin ortadan kaldırılması

İş Birlikçi bayi sisteminde olduğu gibi, müşteriden tahsilat yapıp size alış bedeli ödemek yerine müşteriyi size yönlendirdiği için tahsilatı da bizzat yapar ve risk almazsınız. Burada riski alan iş birlikçidir. Daha önce belirttiğimiz gibi size düşen söz verdiğiniz sürede komisyon ödemesini yapmanızdır. Burada yapacağınız yanlış bir davranış iş birliği sisteminizi derinden yaralar.

Genelde tercih edilen 15 günlük periyodlarda komisyon ödemelerinin yapılmasıdır.

İş Birlikçiye sunulacak materyaller

Sistemin en iyi yanlarından biri de, iş birliği yaptığınız kişilere bir kaç alternatifli, banner, link vb. basit grafik ve kod parçacıkları sunmanızın yeterli olmasıdır. Ancak burada her hangi bir sınırlama getirmemelisiniz. Yani İş Birlikçi buna kendi kara verme hakkında sahip olmalıdır. Sayfanın üstünde yer alma mecburiyeti gibi kısıtlamalar, kendi prestijine az önem veren web sitelerinin dışına çıkmanızı engeller. Bu tür web siteleri ise genellikle kişisel veya amatör siteler olur. Muhtemelen bunu istemezsiniz.

İş Birlikçi isterse sizin bu reklam elemanınıza sitesinde hiç yer vermeyebilir. Sadece üyelerine gönderdiği bültenlerinde yer verebilir. Ya da sadece sizin ürününüzü tanıtan bir e-posta measjı ile her üyesine bir kaç kez tanıtım yapabilir. Ciddi iş birlikçiler yakalamak için bu alanda özgürlük tanımalısınız.

admin
ADMINISTRATOR
PROFILE

Diğer Yazılarımız