15 milyon TL'lik yatırımla kapasitesini %400 artırdı

A-D Çelik Silo, 15 milyon TL'lik ek tesis ve CNC makine tezgahı yatırımı ile birlikte toplam kapalı alanlarını 30 bin metrekareye çıkardı.

SEKTÖRDEN Hit: 898 / Yorum: 0 / 31 Aralık 2012 17:03
15 milyon TL'lik yatırımla kapasitesini %400 artırdı
-A +A

A-D Çelik Silo, 15 milyon TL'lik ek tesis ve CNC makine tezgahı yatırımı ile çelik silo üretiminde kapasitesini yüzde 400 artırdı. Yeni yatırımla birlikte toplam kapalı alanlarını 30 bin metrekareye çıkardıklarını kaydeden A-D Çelik Silo Satış ve Pazarlama Müdürü Dilara Deniz, "Türkiye'de ilk çelik silo üretimi yapan Türk firmasıyız. Sürekli büyüme grafiği gösteren firmamız, kurumsallaşma yolunda ilerliyor" dedi. 
 
Firmanın çelik silo üretimine 1999 yılında başladığını ifade eden Deniz, tesislerinde 500 tondan 10 bin tona kadar muhtelif çaplarda çelik silo imalatı yaptıklarını vurguladı. Deniz, yenilenen makine parkı ile çelik silo ve diğer tüm aksamlarını bilgisayar ortamında programlayarak, CNC lazer teknolojisi ile ürettiklerinin altını çizdi. Dilara Deniz, hububat (buğday, arpa, mısır, ayçiçeği), bakliyat (nohut, mercimek, çeltik, soya), hayvan yemi (küspe) depolama sistemi, mısır kurutma tesisleri gibi geniş bir alanda ihtiyaç bulunan sektöre anahtar teslimi çelik silo imalatı yaptıklarını söyledi.
 
"Yeni yatırımlarla entegre bir tesis konumuna geldik"
Yıllık çelik silo satış tonajlarının 400 bin ton civarında olduğunu aktaran Deniz, ek tesis ve giyotin, abkant, presler, punch, lazer ve rollform CNC makine tezgahlarında son sistem otomasyon ve bilgisayarlı sistemleriyle birlikte entegre bir tesis konumuna geldiklerini aktardı. 12 yıllık bir tecrübeyle çelik silo ve taşıma sistemlerinin tamamını kendi bünyelerinde yaptıklarının altını çizen Deniz, "Alt betonarme yapısından, elektronik aksamına kadar tüm aşamalarını, konusunda uzman bir kadroyla tamamlayarak anahtar teslimi yapıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışı anahtar teslimi birçok projeyi gerçekleştirdik. Özelikle yurtdışında liman ve demiryolu projelerini başarıyla tamamlayarak anahtar teslimi yaptık. Türkiye'de ilk defa 10 bin ton kapasiteli çelik silo imalatını biz yaptık. Ayrıca projesini yaptığımız bir firmaya üç ayrı çelik silo yaparak, toplamda 30 bin tonluk bir tesis kurduk" dedi.
Dilara Deniz, Mısır, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Irak ve Suriye'ye ihracat yaptıklarını vurgularken, yurtiçi ve yurtdışı satışlarında sürekli bir büyüme kaydettiklerine işaret etti. Deniz, 7 milyon dolar olan ihracat rakamlarını yüzde 100'ün üstünde artırarak 17 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizerken, "Hedef pazar olarak Suudi Arabistan, Türkmenistan, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'a yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yurtiçi pazarda ise, yaygın servis ağımızla ve Ayhan Deniz adıyla bütünleşen A-D Çelik Silo markamızla satışlarımız sürekli büyüme gösteriyor" şeklinde konuştu. 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları