'KOSGEB desteğini 345 milyon liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'

KOSGEB’in destek rakamlarındaki artışın esnaf ve KOBİ'lerin yüzünü güldürdüğünü söyleyen Bakan Işık, 2013'te 345 milyon seviyelerindeki destek miktarının üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirtti

DESTEKLER Hit: 1861 / Yorum: 0 / 24 Ekim 2014 14:01
'KOSGEB desteğini 345 milyon liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'
-A +A

ANKARA - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Soma'daki işletmelere sıfır faizli kredi, Kredi Garanti Fonu’ndan teminat mektubu, markalaşma desteği gibi işletmeler için çok önemli hamlelere imza atan KOSGEB’in destek rakamlarındaki artışın esnaf ve KOBİ'lerin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Bakan Işık, yazılı açıklamasında, ekonomik anlamda zorlukların yaşandığı dönemlerde esnaf ve KOBİ'lere KOSGEB aracılığı ile destek olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.

"Toplam destek miktarını 345 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz"

Yılın ilk yarısında yaklaşık 20 bin işletmenin, 124 milyon liralık KOSGEB desteğinden yararlandığını belirten Işık, yılın ikinci yarısında bu rakamlarının daha da artacağının öngörüldüğünü kaydetti. Işık, 2013 yılı gerçekleşen toplam destek miktarının 345 milyon seviyelerinde olduğunu hatırlatarak, 2014'te bunun üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

KOSGEB desteklerine büyük önem verdiğini ve göreve geldiği günden bu yana önemli desteklere imza attıklarını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

"2013'te 33 bin 529 işletmeye 345 milyon lira destek verdik"

"KOSGEB desteklerindeki artış bunun göstergesi. Destek olarak verilen her bir kuruşun üzerinde vatandaşların hakkı var. Bundan dolayı etki analizi yapılarak desteklerin verilmesini önemsiyoruz. KOSGEB desteklerini kimseyi ayırt etmeksizin KOBİ ve girişimcilerimizle objektif kriterlerle buluşturuyoruz. 2013 yılında 33 bin 529 işletmeye 345 milyon lira destek verdik. Şimdi bunun daha da üzerine çıkmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve bununla birlikte verilen Yeni Girişimci Destek Programı halkımız tarafından büyük teveccüh gördü. İllerimizde yer alan sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kuruluşlar halkımızı girişimcilik eğitimi ile buluşturmak için adeta yarışıyor. 2014 yılı ilk 6 ayında üniversitelerimizde girişimcilik dersini alan öğrencilerimizle birlikte yaklaşık 50 bin katılımcıya girişimcilik eğitimi verildi. Şimdiye kadar toplamda ise 230 bini aşkın vatandaşımız girişimcilik eğitimleri alarak artık daha bilinçli birer girişimci haline geldiler. Böylelikle verdiğimiz destekler çok daha doğru noktalara gitmiş oldu. Memleketimizin geleceğinin girişimcilik rakamlarının artmasından geçtiğinin farkında olarak, bu yöndeki çalışmalarımıza aynı hız ve şevkle devam edeceğiz."

KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sayısı 800 bin’e yaklaştı

KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sayısındaki rekor seviyedeki artışa da dikkat çeken Bakan Işık, 2013 yılı sonu itibariyle veri tabanında yaklaşık 727 bin 829 işletme bulunurken, göreve geldikten sonraki dönemde işletme sayısının 800 bin’e yaklaştığını belirtti.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları